fredag 5 januari 2018

en fransk curry av richard c morais
Jag har fått höra att filmen faktiskt är bättre än boken. För ovanlighetens skull. Så, det är kanske en film väl värd att se. Om jag får tid nån gång ska jag se om den finns på Netflix. Boken var sådär bra, tycker jag. Bitvis medryckande men jag saknar luften och dialogerna.


En fransk curry är en hänförande fantasifull berättelse om en ung kock vars ovanliga förmågor leder honom från Bombays slum till Paris avenyer.

Kärleken till god mat får den stora familjen Haji att trotsa fattigdomen och starta restaurang i Bombays finare kvarter. Men alla ser inte välvilligt på deras klassresa och snart tvingar en tragedi dem att fly landet.

När de senare, i en fransk alpby, råkar öppna sin enkla indiska servering mittemot en prisad lyxrestaurang står katastrofen åter för dörren. Den unge Hassan Haji är en virtous i köket, men stjärnkocken Madame Mallory skyr inga medel för att driva bort familjen, något som dock visar sig bli Hassans biljett till Paris och hans chans att öppna en egen gourmetrestaurang.
_________________
⭐ ⭐ ⭐ (⭐⭐)
Richard C. Morais
En fransk curry - 100 steg från Bombay till Paris
Bookmark förlag
ISBN: 9789187441295
Finns hos Adlibris och Bokus

5 kommentarer:

 1. Jag har inte läst boken men väl sett filmen som jag tyckte var mycket bra.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Den här har jag oläst i hyllan! Måste läsa den innan jag ser filmen :)

  SvaraRadera
 3. Varken sett filmen eller läst boken.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 4. Jag har sett filmen och gillade den :-)

  Ha en fin trettondag!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.