måndag 18 december 2017

tomtenissen som inte ville fira jul av helena mansén


Tomtenissen som inte ville fira jul har tjugofyra kapitel och funkar således alldeles utmärkt som kalenderbok fram till julafton.Som på många andra platser så här inför jul råder febril verksamhet i Tomtebyn. Alla ser fram emot julen.

Alla utom Lill-Nisse. Han kan inte känna någon glädje eftersom han läst om alla krig och hemska terrordåd, om människor på flykt och om de som har det svårt.

Allt känns hopplöst och meningslöst. Lill-Nisse har ingen lust att fira jul utan bestämmer sig för att lämna Tomtebyn. Tomtemor ber renen Rudolf att följa med Lill-Nisse som sällskap och för att vaka över honom. Utan vidare plan beger sig tomtenisse och ren mot Stockholm med tåget.

Men hur ska det gå med julen? Tomtefar behöver sin ren för att dra släden och lysa upp vägen på julafton. Tomtefar måste helt enkelt få hem både Lill-Nisse och ren innan jul. Men hur? Och ska han hinna?
En tankeväckande bok om livets kontraster. En bok jag gärna läser för mina elever på lågstadiet nästkommande december. Visserligen är den tänkta målgruppen 9-12 år men jag tror nog att den passar även yngre barn.

___________________
⭐ ⭐ ⭐ + ( ⭐ ⭐)
Helena Mansén
Tomtenissen som inte ville fira jul
Spritz media
recensionsexemplar
ISBN: 9789198399905
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Det låter som en bok som kan passa många!

    Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.