tisdag 12 december 2017

på andra sidan av georg zykaPå andra sidan får vi följa Moa, 16 år när hon börjar teaterlinjen. Hemma i huset i Limhamn är det tufft. Oftast är det bara hon och pappa eftersom mamma lider av psykisk ohälsa och till och ifrån ligger inlagd. 

I skolan träffar Moa Ali och stark kärlek uppstår. Ali kommer från Irak och bor i Rosengård tillsammans med sin mamma som lider av posttraumatisk stress. De båda ungdomarna har med andra ord något så när liknande problematiska hemförhållanden. Deras mammor mår dåligt och är inte närvarande. Tryggheten hittar de i stället i varandra. 

Berättelsen griper tag. På andra sidan är en stark, fängslande och ungdomsbok (14-16 år). Kärleken mellan Moa och Ali bygger broar mellan kulturer och fördomar, men den tragiska följden blir ändå meningslöst våld. 

Den där första terminen på gymnasiet blir en höst som i mångt och mycket kommer att förändra, inte bara Moas och Alis liv, utan allas i deras närhet. Saker blir inte alltid som man tänkt sig i livet. Men en kris kan oftast leda till nya insikter och mognad hos sig själv.

___________________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ (⭐)
Georg Zyka
På andra sidan
Kikkuli förlag
recensionsexemplar
ISBN: 9789189610927
Finns hos Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.