fredag 8 december 2017

lucka 8


Under normala omständigheter hade jag naturligtvis vänligt men bestämt bett honom att se sig omkring bland hyllorna. Eller avvisat honom och i stället hänvisat honom vidare till stans bibliotek, eller ett härbärge eller kyrkan om biblioteket håller stängt så här dags. Trots allt är det här en bokhandel. Ingen värmestuga. Och inte ett bibliotek. Men det är jul och även om fåtöljen är vikt åt mina kunder har jag för närvarande inga, påminner jag mig bittert om. Vad gör det om mannen stannar en stund här i värmen på väg hem? Han ser verkligen ut att frysa.

 ”Naturligtvis inte, känn dig som hemma”, tillägger jag. Någonting med mannen gör att min sinnesstämning förbyts och julfriden sänker sig inombords. Trots allt är jag glad för lite sällskap. Även fastän jag inte tycks få sålt en enda bok.

1 kommentar:

  1. Åh! Det är nog Tomten som ska ta en liten paus innan han ilar vidare :-)

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.