söndag 24 december 2017

lucka 24


Systrarnas sång har tystnat. Jag vänder mig om och inser att det inte bara är Mikael som har försvunnit bort och inte återvänt. Också Julia och Greta är borta. När klockan ovanför dörren klämtar en sista gång den natten tror jag först att fler kommer. Men i stället är det de änglalika systrarna som hand i hand vandrar bort. Genom skyltfönstret ser jag dem gå ut i natten och sakta lösas upp i snön som alltjämt vräker ner.

När de är borta ur mitt synfält är det som om de aldrig varit här i natt. Men ändå lämnar de efter sig ett skimmer av kärlek, lycka och harmoni.

Utan att jag vet ordet av är timman slagen. Det är julafton och jag är omringad av min familj och mina vänner. Värmen fyller mitt bröst och ögonen svämmar över av tacksamhetens tårar. 

"God jul", viskar jag och skrattar till. "God jul", säger jag sedan högre för det är precis vad det är. En god, magisk jul.

3 kommentarer:

 1. Tack för en trevlig kalender och jag önskar dig en fin och skön God Jul.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Ett härligt slut på en härlig kalender :-)

  God Jul till hela familjen - ha nu en riktigt mysig julafton :-)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Tack för din fina kalender! God jul!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.