lördag 2 december 2017

lucka 2


Vinden inte bara yr runt en massa snö. Den ylar och ryter och fullkomligt tar andan ur mig direkt när jag slår upp dörren. Jag får streta och ta i med alla mina krafter för att få igen den bakom mig. Dubbelvikt tar jag mig fram, steg för steg, tills jag når boklådan som står på träbänken utanför skyltfönstret. Med boklådan tryckt mot bröstet vänder jag om och tar mig målmedvetet tillbaka från expeditionen som kan ha pågått högst ett par strävsamma minuter. Ändå är jag täckt av snö från topp till tå och fullkomligt urlakad på energi. Jag skulle lätt kunna extraknäcka som snögubbe, tänker jag bittert och flyttar pustande lådan till höften för att få ena handen fri till att öppna dörren.

Väl tillbaka i butiken och med dörren nogsamt stängd bakom mig stampar jag snön av stövlarna och blåser bort den från böckerna. Måtte de inte bli fuktskadade, tänker jag och gnuggar en av dem, en läderinbunden Robinson Crusoe, med min torgvante innan jag helt sonika hivar upp lådan på höften igen och bär den till kaminen i mitten av butiken. 

2 kommentarer:

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.