lördag 16 december 2017

lucka 16Tommy hade tur som hann hem innan tågen slutade gå.” Vi båda vänder blickarna mot herr Törndahl som pustande drar fram en klappstol som han fäller upp och placerar ändalyktan på. ”När han passerade såg han hur det fortfarande lyste. Eftersom det är en god stund sedan jag själv stängde min butik tänkte jag att du måste vara både trött och hungrig vid det här laget. Så jag sa till Tommy; varför packar vi inte ner lite godsaker i en korg och beger oss till Isa i bokhandeln?”, fortsätter hon och lutar sig fram mot mig och ger mig en kram.

”Så vänligt av er”, säger jag rörd. Herr och fru Törndahl bor förvisso bara några hundra meter längre ner på gatan men ovädret gör att ingen levande själ frivilligt beger sig ut.

”Jag tog med mig lite av varje. Chokladpraliner, småkakor, ett paket kaffe, apelsiner och bakpotatis”, fortsätter fru Törndahl. ”När elden har falnat till glöd gör vi bäst i att tillaga dem. De tar god tid på sig, men inte har vi väl bråttom? Vi har hela kvällen och natten på oss om det skulle vara så och det är ett sånt trevligt sätt att tillaga dem på, inte sant?”
Jag nickar stumt.


Hela natten?

3 kommentarer:

 1. Åh jag vill också spendera natten där med alla fina karaktärer!

  SvaraRadera
 2. Det blir en riktig härlig mysstund.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Myspys med tilltugg - låter himla trevligt det :-)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.