fredag 1 december 2017

lucka 1

Den bortglömda bokhandeln i juletidDet är dan före dopparedan och i år kommer det garanterat att bli en vit jul. Utanför skyltfönstret tilltar snöfallet och sedan jag oroligt sett vinden blåsa upp tvingas jag tillsist se mig besegrad. Jag lämnar motvilligt den någorlunda varma butiken och går för att lyfta in boklådan som jag, vid öppningsdags flera timmar tidigare, i vanlig ordning placerat utanför dörren. Min butik ligger inte långt från tågstationen och pendlare passerar förbi här flera gånger om dagen, många gånger jäktade. Men jag tänker envist att om jag skyltar med spännande, romantiska och vackra böcker fyllda av fantasi och underbara platser kanske jag i alla fall kan få någon av dem att sakta in på stegen. Och till och med stanna! Jag tycker om att locka med ett fint utbud av allt från loppisfyndade klassiker i vackra skinnband till snackisar som precis haft release. Men i det här tilltagande snöovädret fungerar det dåligt. Om någon passerar förbi i den tilltagande snöstormen är det ingen som kommer att vilja sakta in på stegen. Och böckerna håller helt enkelt på att bli översnöade. 

Jag virar in mig i min ylleschal och sveper koftan tätt omkring mig innan jag beslutsamt stegar mot dörren. Med ett djupt andetag, som jag hoppas ska fylla mig med tillförsikt, rycker jag upp dörren ut mot snöstormen.

2 kommentarer:

  1. En spännande inledning på kalendern :-)

    Ha en härlig första december!

    SvaraRadera
  2. Synd att ingen stannade...

    Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.