söndag 17 december 2017

läsning som ger obehagliga minnen från barndomens idrottslektionerHimlen är klarblå och solen skiner. Det är riktigt varmt för att vara i början av september. Vi ska spela fotboll på jympan och jag blir vald näst sist. Det är bara Boris som troligtvis väger (minst) dubbelt så mycket som mig och har nedsatt syn på vänster öga som blir vald efter mig.
Nico trixar med bollen, lägger upp den på nacken och låter den sedan landa på ena knät. Han är med i det gula laget och jag i det röda. Jag tar motvilligt på mig den röda västen som luktar gammal svett...

S 36 ur Bakom horisonten av Georg Zyka 

Titta in här för fler smakbitar. 


13 kommentarer:

 1. Jeg har ikke heller så mange gode minner fra gym på skolen :-) Jeg er ikke akkurat en "sporty" person. Men tenker det er like bra å være en "bokperson" :-)
  Ha en riktig fin adventssøndag og en riktig God Jul!

  SvaraRadera
 2. Har aldrig tyckt om fotboll! Tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 3. ingen bok jag känner till. men det där med att välja lag var inte riktigt trevligt. bättre att låta magistern dela in i lag, faktiskt

  SvaraRadera
 4. Jag gillade att spela fotboll när jag var ung.Har inte hört talas om boken tidigare. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 5. jag var dålig på boll som barn, blev inte vald

  SvaraRadera
 6. Har inget minne av att den typen av lagindelning var obehaglig när jag gick i skolan. Vi var kompisar allihop och för oss hade idrottskompetensen inget att göra med vad den som valde tyckte om oss som personer. Så lyckligt lottade är ju tyvärr inte alla.

  SvaraRadera
 7. För många har nog idrotten varit en mardröm tyvärr. På min skola väljs inga lag och vi spelar utan poäng. Tanken är att röra på sig för att må bra. Tävlandet får skötas på fritiden!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Znogge, precis så ska det vara. Och är nog på de flesta skolor nu för tiden. Kram.

   Radera
 8. Den här boken kände jag inte till, men välja lag grejen på gympan var inte så jätte kul. Hoppas att det är bättre i skolorna nu.

  SvaraRadera
 9. Tack för smakbiten. Känner varken till bok eller författare. Fy vad mycket fotboll det var i låg- och mellanstadieskolan förr egentligen... definitivt mer varierat idag verkar det som.

  SvaraRadera
 10. Usch ja, minns också hur jag blev vald som en av de sista när vi skulle spela brännboll i skolan, jag var värdelös på brännboll!... Gymnastiken var inte kul...
  Kram till dig!

  SvaraRadera
 11. Jag gillade gympan men känner igen det där ändå, även om jag själv inte blev drabbad. Jag tror att dom flesta skolor hanterar det där betydligt bättre nuförtiden.
  Ha en bra start på veckan!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.