fredag 8 december 2017

ditt livs affär av fredrik backman

Fredrik Backman har återigen skrivit en tankeväckande bok i kortformat. Jag läslyssnade klart den under en promenad i härligt solsken.

Kanske inte den julberättelse jag hade tänkt mig. Den passar att läsa året om. Och det är mer en filosofisk berättelse om livet och de val vi gör. Men läs, och fundera. En sorglig och fin berättelse.

Det är natten före julafton, en grå kvinna kommer gående genom sjukhusets korridorer för att hämta en av oss. Hon bär en pärm med alla våra namn uppskrivna i: En cancersjuk 5-åring som sitter ensam och målar sin favoritstol röd, en 20-åring som putsar ölglas på en krog han älskar, en 45-åring som kör en dyr bil ursinnigt genom mörkret i jakt på något att krocka med. Ett av våra liv måste tas, om inte ett annat ges frivilligt. Men det räcker inte att någon bara dör, för ett liv är inte det som händer när det tar slut, ett liv är allt som hände fram till dess.
Ditt livs affär, av författaren till En man som heter Ove, är en magisk liten julhistoria om vad vår tid är värd och vad det vi lämnar efter oss egentligen betyder. Vem skulle du ge ditt liv för, om det inte räckte med att bara dö? Vad skulle du offra, om du visste att ingen skulle minnas det?
Det är natten före julafton. När gryningen kommer är en av oss borta.


__________________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ (⭐)
Fredrik Backman
Ditt livs affär
Via Storytel
ISBN: 9789137152622
Finns hos Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

 1. Den där laddar jag ner nu med en gång. Tack för tipset.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Den här kanske jag ska läsa :D. Läste En man som heter Ove i somras :)

  SvaraRadera
 3. Den låter tänkvärd och speciell. Annars gillar jag inte direkt hans böcker.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Den här ska absolut läsas!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.