tisdag 19 december 2017

de dödas dolk av jenny töredal

Fantasy är inte riktigt min genre så troligtvis är jag extra svårflörtad. Men visst är boken spännande, mörk och mystisk. Har man fantasy som sin främsta genre rekommenderar jag boken.

Den dunkla natten dolde utsikten. Månen lös svagt över den cirkelformade avsatsen som ramades in av stora, kantiga stenar i svart lava. Jag såg två pålar med spetsade huvuden och svalde hårt. Måste få veta vems huvuden som var pålade. Det var därför jag var här. Mitt uppdrag var att vittna om det jag såg. Mot min vilja fortsatte jag framåt. Driven av ett inre tvång.
Snittad människohud, tjockt, levrat blod. Flikiga slamsor längs med halsens kant. Vidöppna, döda ögon. Skrikande. Plågade. Ansiktsuttryck förvridna i dödsångest. Jag kräktes. Hulkade och kräktes igen. Kroppen skakade okontrollerat och benen bar mig inte. Jag sjönk ihop på marken och blev sittande. Nu visste jag vems huvuden som var pålade.

En kuslig dröm blir inledningen på ett mörkt äventyr. Uråldrig magi måste väckas i kampen mot demonkungen Lord Onekr. Älvkorsets bärare tvingas ut på en resa som kantas av ondska, men även kärlek. Allt ställs på sin spets när kampen fortsätter.

De dödas dolk är den andra fristående delen i Sagan om Ella och passar från ffjorton år och uppåt.__________________
⭐ ⭐ ⭐ ( ⭐ ⭐)
Jenny Töredal
De dödas dolk
Visto förlag
recensionsexemplar
ISBN: 9789187523779
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Fantasy är inte min genre alls heller men "Sagan om ringen" gillade jag på film. Skulle dock aldrig läsa böckerna. lite ologiskt men...

    Kram

    SvaraRadera
  2. Den här serien gillar jag även om jag blir frustrerad vissa gånger :)

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.