måndag 4 december 2017

bränd av marianne wallin

Bränd är en spännande, otäck och skrämmande bok. Framförallt är det en mycket viktig bok om vuxnas övergrepp på barn och barns skam och skuld. Bitvis mår jag riktigt illa och jag vill varmt rekommendera den här boken (målgrupp 12-15 år). Jag tycker om böcker som berör och lämnar avtryck. Det gör Bränd av Marianne Wallin.

Det är svårt att skriva en trovärdig dialog, jag vet, och jag tycker inte att den är helt klockren här. Speciellt 14-åriga Ellen ... henne hade jag velat ge ett mer ungdomlig språk. Men handlingen griper tag och ger ett härligt driv som har gjort att jag längtat till varje lässtund.

"Det här är en mycket viktig bok att läsa och diskutera. Problemet finns överallt, inte minst inom idrotten."
Åke Almqvist, polisen Växjö-Alvesta 

Innan Ellen går och lägger sig tar hon fram den lilla boken från gömstället under madrassen. Det här ska bli sista gången hon skriver i träningsdagboken.28 septemberNu ska jag inte rida Besten mer. Jag saknar honom så det gör ont. Men jag ska inte heller behöva träna för Jonas fler gånger. Sista gången jag tränade Besten för honom var i fredags. I lördags smet jag från betalningen. Nu ska jag aldrig, aldrig mer behöva betala det äcklet för någonting.


__________________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ (⭐)
Marianne Wallin
Bränd
Kikkuli förlag
recensionsexemplar
ISBN: 9789189610897
Finns hos Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

 1. Viktig men obehaglig bok låter det som.
  Kram och fin december.
  Christina

  SvaraRadera
 2. Det låter som en angelägen och viktig bok även om ämnet inte är lätt.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Den boken skulle jag nog inte klara av att läsa... Men verkligen ett oerhört viktigt ämne!

  SvaraRadera
 4. Det verkar vara en viktig bok!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.