tisdag 21 november 2017

skuggsyster av anna-karin anderssonSkuggsyster är andra delen i en trilogi. Läsaren får följa Therese och Daniel och några människor som levde för länge sedan. Tre flickors öde vävs samman över seklerna. Det är en riktgt spännande och smått läskig spökhistoria som gör sig bäst att läsa dagtid. Eller kvällstid. Beroende på hur lättskrämd man är.

Det mörka håret hänger trassligt ner över axlarna. Hon höjer ena handen.
Lägger den över det gröna smycket som hänger om hennes hals. 
– Men fattar du inte, säger jag när vi går hem. Det var ju smycket på fotot! Det smycket. Från ön. 


Det är höstlov och Therese och Daniel åker på kurs i Västervik. De får bo hos Daniels farmor, i en lägenhet som tidigare tillhörde det gamla mentalsjukhuset. 

Det dröjer inte länge innan konstiga saker börjar hända. Tänk om spökhistorien som berättas om mentalsjukhuset är sann? Den där historien om sköterskan som blev kvar efter sin död, om dörrar som smäller nere i underjordiska gångar och om fiolmusik som ljuder genom parken sena kvällar. Men hur hänger det i så fall samman med allt som hände på Blå Jungfrun förra våren? 

Skuggsyster är den andra boken i en serie i tre delar där läsaren får följa Therese och Daniel och några människor som levde för länge sedan. Det är en historia där tre flickors öden vävs samman över seklerna. Det är en historia om mod och att våga se det som inte alltid syns. Men framförallt är det en historia om förmågan att kunna förlåta._________________
⭐⭐⭐⭐(⭐)
Anna-Karin Andersson
Skuggsyster
Idus förlag
recensionsexemplar
ISBN: 9789175775302
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Det låter som en bok i min smak men får läsa del ett först.

    kram och god onsdag!

    SvaraRadera
  2. Spökhistorier är inget för mig - jag gillar att sova gott om nätterna ;-)

    Ha en härlig dag!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.