söndag 19 november 2017

pappersbåtar av annika castro nilssonTill en början hade jag svårt att komma in i boken. Den sög inte riktigt tag i mig så som jag önskar av en berättelse. Att få längta till lässtunden.

Men en bit in tog sig berättelsen och berättandet och det blev en mycket vacker och sorglig historia som jag tyckte mycket om.

Få lägger märke till Torilda där hon nästan dagligen sitter vid sjön Trekanten i Liljeholmen eller där hon går med den stora, otympliga postvagnen inne på tidningsredaktionen där hon jobbar. Hon noterar sådant som går många förbi, funderar över människors beteenden och drömmer om att en dag finna den stora kärleken. Sina tankar och iakttagelser låter hon leva vidare i små, vackert vikta pappersbåtar, som hon i hemlighet sjösätter. Men, en efter en plockas båtarna upp ur den lilla, lugna sjön, och hennes och andras liv kommer att förändras för alltid.  

Pappersbåtar är en existentiell relationsroman, i vilken läsaren, med döden på axeln, får möta och lära känna den mycket tysta och ständigt observerande Torilda, saksamlaren Ruben samt ytterligare en handfull personer, som på olika sätt drabbas, påverkas och sammanlänkas av varandras och sina egna ageranden.

________________
⭐ ⭐ ⭐(⭐⭐)
Annika Castro Nilsson
Pappersbåtar
Visto förlag
Recensionsexemplar
ISBN: 9789187523748
Finns på Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

 1. Känner inte att jag nappar spontant men man ska aldrig säga aldrig ;-)

  Kram

  SvaraRadera
 2. Ja...det kanske kan vara något det här.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 3. Det som fångade mig här var den väldigt fina bilden :-)

  Ha en bra start på veckan!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.