torsdag 2 november 2017

orkidépojken av helena dahlgrenEfter studenten är det meningen att livet ska börja för bästisarna Hanna och Zeb. Det är dags att lämna Tyresö och bege sig ut i världen. London väntar. Men först blir det en sista hemmasommar med jobb på kyrkogården, fester och tid att läsa Orkidépojkens blogg.
Så länge alla kan minnas har det viskats om en närvaro ute i Tyresös skogar. Varken Hanna eller Zeb har lagt någon större vikt vid det. Inte förrän de en dag blir tvungna ... konstiga saker börjar hända. En hund försvinner, därefter en före detta skolkamrat, ortens drottning Lina. Hon som alla vill vara eller känna, men som ingen känner på riktigt.
Sen går allt åt helvete. 
Orkidépojken är en mörk och spännande berättelse om ensamhet och gemenskap, inspirerad av Twin Peaks universum (som jag för övrigt inte sett ett enda avsnitt av). Boken är Helena Dahlgrens debut. Jag tror att man har större behållning av boken om man är yngre (trots allt är det en bok för unga vuxna) och/eller om man har sett och tyckt om Twin Peaks. Jag faller utanför den ramen och hänger inte med i populärkulturen som hela tiden poppar upp i boken. Jag känner mig gammal. Men tycker trots allt om boken. Den är väldigt vackert skriven.
_______________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ (⭐)
Helena Dahlgren
Orkidépojken
Lava förlag
ISBN: 978-91-8852-921-3

7 kommentarer:

 1. Twin Peaks såg man när man var ung:-).
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 2. Twin Peaks har jag heller inte sett. Däremot låter boken väldigt spännande🤗

  SvaraRadera
 3. Twin Peaks började jag se, men kunde inte fortsätta eftersom den var så läskig. Det övernaturliga är inte min grej. Men jag gillade musiken och köpte soundtracket :-)

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 4. Så spännande det låter :D.
  Kanske är värt att läsa :).

  SvaraRadera
 5. Eller är den jätteläskig? Är lite rädd av mig haha!

  SvaraRadera
 6. Twin Peaks började jag se men såg den inte klart så kanske är boken inget för mig...

  Kram och trevlig torsdag!

  SvaraRadera
 7. Madeleine; nej, inte alls särskilt läskig.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.