torsdag 16 november 2017

olikhetsutmaningen frisk och sjuk


I olikhetsutmaningen den här veckan står frisk mot sjuk. Mina två bokval blev Det turkosa kuvertet - rikast vinner och Du är inte knäpp ... det är din mamma.

Du är inte knäpp ... det är din mamma - healing för döttrar till narcissistiska mammor av Danu Morrigan är förvisso en självhjälpbok med intention att hela döttrar. Och kan således platsa in på temat frisk. Men boken tar i första hand upp och diskuterar vad narcissistisk personlighetsstörning är, hur den ser ut hos olika människor och vilken effekt den kan få. Den blir mitt tips på ordet sjuk.
"Känner du dig ofta sårad och upprörd efter att ha varit i kontakt med din mamma? Är det som om du blir "någon annan" i hennes närhet? Verkar hon distansera sig från dig när du har medgång i livet medan hon blir upprymd när du har motgång? Kritiserar hon dig ständigt?" (...) " Runt, runt vandrar dina tankar och känslor tills du tror att det måste vara något fel på dig. Men det är inte dig det är fel på. I denna bok får du verktyg för att våga se sanningen om din mamma och påbörja resan mot insikt och läkning."

_________________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ (⭐)
Danu Morrigan
Du är inte knäpp ... det är din mamma - healing för döttrar till narcissistiska mammor
Egia förlag
ISBN: 978-91-980534-5-6
Finns hos Adlibris
och Bokus
Det turkosa kuvertet - rikast vinner av Ann Palmnäs hjälper dig att sätta fingret på vad som är viktigast för dig i livet. Och hitta vägar att nå dit. Boken hjälper dig att komma fram till om din "vita strand" (precis som i reklamen där du lycklig, vältränad och gråhårig kommer att vandra på en vit strand tillsammans med någon du älskar) är en replokal för ditt band, en kolonilott, en balkong i söderläge eller något helt annat. Och vilka du vill vara där med. Du kommer också att bättre kunna ta vara på vägen dit, tack vare att du börjar fokusera mer antivit på de intressen och relationer du värdesätter mest. 
Jag som kutat in i väggen vid ett par, tre tillfällen redan tycker den här boken är en riktig lifesaver. Jag vet så väl var jag hämtar min kraft. Ändå är det så lätt att tuta på för fullt i ekorrhjulet. Det är svårt att bryta gamla mönster och hitta nya vägar. 
Ann Palmnäs som är civilekonom, delar med sig av insikter, forskning, inspiration och konkreta verktyg som kommer att ge dig lust att väcka liv i intressen, drömmar och gamla som nya relationer. Kanske även mod att avsluta relationer eller börja göra något helt nytt.  


_________________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ (⭐)
Ann Palmnäs
Det turkosa kuvertet - rikast vinner
Kikkuli förlag
ISBN: 078-91-88195-29-6
Finns hos Adlibris
och Bokus

4 kommentarer:

 1. En nog så viktig bok för barn tror ju gärna att det är dem som det är fel på...

  Kram

  SvaraRadera
 2. Förstår det första bokvalet... Men oj vad tråkigt att det ska behöva vara så!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Det låter som intressanta böcker!

  SvaraRadera
 4. två för mig okända böcker. verkar intressanta

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.