fredag 3 november 2017

monster av joakim lundell"Ingen hade lärt oss att leva. Hur vi skulle bete oss mot oss själva, mot varandra och mot andra var vi tvungna att lista ut tillsammans."

Den meningen grep an hos mig. På ett sätt kan jag relatera till just "ingen hade lärt ..." och "lista ut". För det är precis så för mig, fast i de sociala sammanhangen med koder som kan tyckas totalt obegripliga för någon som inte lärt sig från början.

Idag är Joakim Lundell Sveriges största influencer. En förebild för hundratusentals människor. Här är den smärtsamma berättelsen om vägen dit.

Jag ville läsa den här boken just för att Joakim är en förebild för så många, främst unga. Barn och ungdomar. Jag har inte sett några Youtube-klipp med Jocke, och kommer nog aldrig att göra heller, men vill ändå försöka att hålla mig a jour med vad unga tittar på. Vem och vad möter de på nätet?

Det här är en skrämmande berättelse. Jag tycker absolut inte att barn och unga ska läsa den här boken på egen hand, för det är en så mörk historia och det krävs förståelse och förklaringar och samtal ... Ett exempel är moral och vad man får/kan skriva offentligt, ett annat är det självdestruktiva levernet.
________________
⭐ ⭐ ⭐ + (⭐ ⭐)
Joakim Lundell
Monster
Forum förlag
ISBN: 978-91-37-15086-4
Finns hos Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

 1. Verkligen intressant, och jag borde verkligen läsa denna, det ska bli ett projekt kanske till jullovet :)

  SvaraRadera
 2. Jag har precis börjat med boken och jag ville läsa den eftersom mina barnbarn pratat så mycket om honom och hans tjej.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 3. Jag har sträck-lyssnat på Monster. Tyckte den var så himla bra.
  Ha en trevlig fredag

  SvaraRadera
 4. Det visar bara att goda förebilder är verkligen A och O för ungdomar! Synd att inte alla föräldrar inser hur viktig deras roll är. Tyvärr den bistra sanningen och en sorglig sådan...

  Kram

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.