fredag 24 november 2017

med lysande utsikter av annika årslän waltersson


En feelgood-roman med extra svärta.

Gunilla är tillbaka från sin utbrändhet till tjänsten som arbetsförmedlare i Borås, där kraven på prestation ökar för varje dag. Margit tycker det behövs nytänkande inom Arbetsförmedlingen men de verkar inte ens klara av hennes guldfisk på skrivbordet. Jens tröttnade på att vara entreprenör för flera år sedan, och är nu arbetslös. En jävligt hungrig sådan, nu när pengarna är slut. 

I mötena mellan dem börjar nya tankegångar slå rot. Kanske finns det något man kan göra åt situationen i alla fall? 

Med lysande utsikter är en roman om vanliga människor som försöker driva reglerna åt ett annat håll - till det läge där de gör mest nytta.

Jag tycker om feelgood, det är min främsta genre både när jag läser och skriver. Feelgood får dock inte bli för platt och självklar. Jag vill gärna ha lite att bita i varför boken gärna får serveras al dente. Därför blev jag nyfiken på Med lysande utsikter som presenteras som feelgood med extra svärta. Och visst ger den tuggmotstånd. Bitvis tycker jag nästan att den blir lite för kompakt, men samtidig är den fylld av dråpligheter, härliga personligheter och varma hjärtan.

Sen är det ju fasligt roligt att den utspelar sig i Borås också. Staden där jag studerade en termin till lärare, staden där jag födde min yngsta son, staden dit vi åker för att besöka djurparken ... Smått välbekanta miljöer med andra ord.
__________________
⭐⭐⭐(⭐⭐)
Annika Arslan Waltersson
Med lysande utsikter
Utgiven av Annika Arslan Waltersson
recensionsexemplar
ISBN: 978-91-639-1860-5
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Det är roligt att läsa böcker som utspelar sig i "hemmiljö". Lite tur för mig att jag har bott i Stockholmsområdet, finns ju en och annan bok som har den staden som hemmaarena :-)
    Nån bok som utspelar sig i Torrevieja har jag dock aldrig stött på. Hmm... Måste kanske skriva en själv då? ;-)

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.