tisdag 21 november 2017

kom i julstämning


Jag har ungefär lika med noll julkänslor men vill gärna komma i stämning. Därför har jag börjat läsa jul-lit. Jag kommer att tipsa om dem här, såklart. Och börjar med dessa tre...

Jul i det lilla bageriet vid strandpromenaden har en härlig framsida och bara att titta på den ger julkänsla. Dessvärre var innehållet lite av en besvikelse. Är det jul ska det andas jul. Det gör det inte här. Det blir en rätt platt feelgood, helt utan tuggmotstånd.

⭐⭐⭐(⭐⭐)

Jul med Bob ger mycket mer julkänsla. Följ med James och Bob när de kämpar mot snöstormar, ishalka, demoner och tomma plånböcker för att skapa sig en riktigt mysig jul. De trotsar kylan och ger sig ut på Londons gator för att spela julsånger och dela ut julkort till alla de som under året stöttat dem. En vacker skildring.

⭐⭐⭐⭐(⭐)

Fredrik Backman är tillbaka med en ny bok; Ditt livs affär. Den har dock inte haft release än, men jag tror att den går lite i stil med Dickens julsaga. Förväntningarna är höga. Jag menar, det är ju Backman vi pratar om. Den ska jag läsa så snart tillfälle ges.

I väntan på läser jag Let it snow av John Green, Maureen Johnson och Lauren Myracle. Det är en novellsamling, eller trilogi, hur man nu vill se det. Tre korta berättelser som på ett sätt är fristående, på ett annat sätt ändå sammanlänkade. Recension dyker upp...

Vad läser du i jul?

4 kommentarer:

 1. Så långt har jag inte planerat men läsning ska det bli. Den saken är säker :D Skulle gärna välja någon bok med julkänsla i men vilken återstår att se...

  Kram

  SvaraRadera
 2. jo, avsikt att läsa något juligt.

  SvaraRadera
 3. Ditt livs affär har jag förhandsbeställt :)

  SvaraRadera
 4. Backmans är jag väldigt nyfiken på!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.