torsdag 2 november 2017

kaoset i min bokhylla

Veckans helgfråga lyder:
Hur sorterar du böckerna i din bokhylla?Svar: Inte alls.

Jag vet. Jag har en längre tid tänkt att röja ut mina hyllor och starta om med pocketböcker för sig och inbundna för sig. Facklitteratur för sig, skönlitteratur för sig. Lästa böcker för sig och olästa för sig och ... ja, skapa ordning helt enkelt. Bäst vore kanske att ordna böckerna efter författare. Men om man frågar min inredningsintresserade storasyster bör böckerna sorteras efter färg - och storlek. Och visst blir det snyggt, men då hittar man ju inte böckerna ... och det är just vad jag saknar i dagsläget. Att hitta bland böckerna.

13 kommentarer:

 1. Storleken har viss betydelse, och om de största böckerna får bestämma, får man inte plats för så många... (sonen byggde en pockethylla till mig: http://hannelesbibliotek.blogspot.se/2015/07/bygg-skraddarsydd-bokhylla-del-2.html

  SvaraRadera
 2. Låter som du har ett litet projekt på gång för att få den ordning du vill i din bokhylla :)

  SvaraRadera
 3. Jag funderar också ibland på at försöka organisera mina bokhyllor, men sen så tänker jag "Näää..."

  SvaraRadera
 4. Ha! Det där med färg och storlek förstår jag mig inte alls på, men så är jag ju en tjej som levde på biblioteket som barn. För mig är det författare som gäller och hela samlingar. Det ser kanske fint ut efter färg men kontrollfreak som jag är hade jag fått fnatt :D.

  SvaraRadera
 5. Färgsortering känns inte rätt för mig. Då blir det ju bara konstigt.

  SvaraRadera
 6. För mig har det blivit så mycket lättare att sortera bokhyllan sen jag började med läsplatta... ;-)

  Har alltid varit impad av dom som färgsorterar, men aldrig själv haft orken (eller förmågan heller för den delen). Fast sen vi flyttade till Spanien har jag bara en liiiten, liiiten "bokhylla" där jag har ...går och räknar... nio böcker. Och dom tycks vara sorterade i storleksordning :-D Övriga böcker går in och ut i bytenas tecken :-)

  SvaraRadera
 7. Nej, jag skulle inte klara färgsortering. Jag vill ju kunna hitta böckerna!

  SvaraRadera
 8. färgsortering klarar jag inte även om jag brukar kunna se för mitt inre öga ungefär var de olika böckerna står. jag tänker ibland att jag ska sortera om mina böcker bara för att få bokhyllorna ordentligt städade. väldigt fin bild!

  SvaraRadera
 9. Färgsortering känns inte praktiskt. Då måste man ju hålla reda på vicken färg på ryggen böckerna har.

  SvaraRadera
 10. Att hitta bland böckerna är väl en klar fördel, hur det sen ser ut är ju mindre viktigt... men har ju heller inget större intresse för inredning förstås, funktion får oftast företräde. :)

  SvaraRadera
 11. Färgsortering går bort, hur snyggt det än kan bli!

  SvaraRadera
 12. Det är ju bara så himla drygt att dra igång en sån där mastodontsortering...

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.