fredag 10 november 2017

genom paradiset på en spikmatta av jannice eklöfJag lockades av det roliga omslaget och baksidestexten:

"Genom paradiset på en spikmatta har en härlig humor med ett underliggande allvar - en riktig feelgood-roman full av relationsdramatik som man både skrattar och gråter sig igenom."

Nåja, jag varken skrattar eller gråter och ibland kan jag inte ens komma fram till om jag vill ge boken fem stjärnor eller kanske bara tre. Dialogerna sitter dessvärre inte helt klockrent och humorn blir många gånger krystad. Ändå tycker jag väldigt mycket om Genom paradiset på en spikmatta och den är helt klart läsvärd.

Den hetsiga och ocensurerade Stella känner att hennes liv som nybliven mamma inte riktigt blivit som hon tänkt sig. Såriga bröstvårtor, sömnbrist, känslor av otillräcklighet och så sambon Magnus som retar gallfeber på henne. Hon ser därför extra mycket fram emot den första mammaträffen på BVC där hon kan få dela samma upplevelser. Sist in i rummet möts hon av en samling perfekta uppenbarelser till mammor. Är de klonade? Träffen hon haft så höga förväntningar på blir ett totalt fiasko.

Stella behöver ventilera sin tankar och startar därför en anonym blogg. När hon förstår att hennes egen mamma är en av dem som flitigt kommenterar blogginläggen får hon en chock. Det visar sig att mamman har ruvat på en hemlighet under hela Stellas liv. Kaoset är ett faktum.

Livet blir inte lättare av att en av de andra kvinnorna i mammagruppen hyser ett oförklarligt agg mot henne och ger märkliga kommentarer om en "Magnus". Dramatiken ökar ytterligare när det visar sig att Magnus samtidigt börjar få hemliga sms. Döljer han något, har det ett samband?

Med hormonerna rusande i kroppen tvingas Stella inse att den första tiden som mamma blir långt mer omtumlande än hon någonsin kunnat föreställa sig.

_________________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ (⭐)
Jannice Eklöf
Genom paradiset på en spikmatta
Hoi förlag
recensionsexemplar
ISBN: 9789176971277
Finns hos Adlibris och Bokus

5 kommentarer:

 1. Det låter som en intressant intrig ändå :-)

  Ha en fin fredag!

  SvaraRadera
 2. Den har verkligen ett omslag som drar blickarna till sig :)

  SvaraRadera
 3. Den låter faktisk lite rolig och spännande! Kram och trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Det här låter spännande :D. Tror många varit där :-p

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.