fredag 3 november 2017

för oss är natten ljus av christoffer holst


"Om Emma Hamberg och Fredrik Backman hade fått ett kärleksbarn så hade det varit Christoffer Holst" 
Kulturkollo

Familjen Brickmans farfar Kenny är död och ska begravas i en kritvit kyrka i Philadelphia. Allihop är på plats, hela familjen, flugna dit från Stockholm. Efter begravningen gör de sig redo för att äntligen få lämna USA och åka hem från begravningen de så pliktskyldigt slutit upp kring. Men så nås de av beskedet att Norwegians piloter har gått ut i strejk. De är strandsatta i New York. 
En dröm för många. En mardröm för Oliver.
De har inte råd med något svindyrt hotell och mer eller mindre bjuder in sig hos faster Tammy. Nu måste Oliver dela rum med sin pensionärstorra syster, sin krisande mamma, nya unga styvmor och kärlekskranka pappa - i stället för att fokusera på att han faktiskt är i New York. Staden som aldrig sover. Möjligheternas stad. Och att drömmen om ett liv på Broadway plötsligt ligger inom räckhåll.
Under fyra dagar ställs allt på ända ...

För oss är natten ljus är en feelgood-roman men det lilla extra som trots att den innehåller vad en feelgood alltid innehåller; drömmar, förälskelse, familjeband och försoning inte gör det på något klichéartat sätt. Tummen upp. För oss är natten ljus är Christoffer Holst tredje roman och jag längtar redan efter nästa.
____________________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Christoffer Holst
För oss är natten ljus
recensionsexemplar
ISBN: 9789176295649
Finns hos Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

 1. Fick hem den här och ser fram emot att läsa den!

  SvaraRadera
 2. Den verkar vara en bok för mig! Ska genast se om den finns på bibblan...

  Kram

  SvaraRadera
 3. Nejmen så roligt!!! Mina barns kompisars vän har alltså kommit med sin tredje roman!!! Och jag har den första, och har inte läst den ännu...pinsamt!!!!

  SvaraRadera
 4. Den är noterad! Fanns på bibblan :-)

  Ser också att Susjos fick till en riktig Lassie där ;-)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.