lördag 11 november 2017

dumma teckning av johanna thydellDumma teckning är en av de Augustnominerade böckerna (kategori barn och ungdom) 2017. Nu har jag haft den äran att läsa.

Det är inte svårt att förstå varför boken blivit nominerad. Om jag börjar med illustrationerna av Emma Adbåge, så är de otroliga. De fångar verkligen känslorna och det är inte svårt att leva sig in i lillasyster Mints frustration när hon försöker rita en teckning, lika fin som storebrors. Fast helst ännu finare. Men så blir allting bara fel.

Johanna Thydell har skildrat syskonrivalitet, frustration, ilska, avundsjuka och kärlek. Det är en jättefin berättelse, fast storebror är knäpp som håller armen för sin teckning så att inte Mint kan se vad han ritar. Hon vill ju bara ha inspiration. Inte rita av. Tillslut kommer Mint på vad hon ska rita, men då kommer katten och förstör och nu är hela pappret blött och ... ingenting blir som Mint vill och plötsligt är hon så arg att hon klipper sönder pappret. Det dyra. Det som hon bara fick ett av, av storebror för han är ett sånt snålo.

Som tur är slutar boken inte i elände. 
Det blir inte alltid som man tänkt sig. Ibland blir det till och med bättre.

___________________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Johanna Thydell (text)
Emma Adbåge (bild)
Dumma teckning
Recensionsexemplar
ISBN: 978-91-501-1932-9

4 kommentarer:

 1. Kanske en bok till barnbarnen. Ha en fin lördag.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 2. Det låter om en väldigt bra bok! Just så brukar jag säga till mina elever på bildlektionerna. En del ritar av och det är inte alltid så populärt men när man vänder det till att det handlar om inspiration så känns det bättre!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Har kikat i den här lite på jobbet och tycker den är väldigt bra :)

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig bok det verkar till att vara !

  HA en fin helg :)
  Kram Christina

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.