lördag 4 november 2017

den lilla bokhandeln runt hörnet av jenny colganJag tycker att Den lilla bokhandeln runt hörnet är alltför förutsägbar för att den ska falla mig i smaken. Feelgood är härligt att vila sig i ibland, men läsningen måste ändå överraska mig. Vilket kanske är svårt. Feelgood är ändå feelgood med sina byggstenar, och jag har kanske blivit yrkesskadad som ser byggstenarna alltför tydligt. Behållningen att läsa minskar om de gör sig alltför tydliga. Ändå är det en trevlig bok och jag tror att många feelgood-enstusiaster kommer att tycka mycket om den.

Nina Redmond älskar böcker och att para ihop rätt bok med rätt läsare. Men så lägger stadens bibliotek ner och hon står plötsligt utan jobb. Med bilen full av övergivna böcker vet hon inte vad hon ska ta sig för. Efter ett möte med en karriärcoach får hon en idé. Hon ska starta en egen bokhandel, en på hjul. Hux flux beger hon sig från sin hemstad ut i det okända och flyttar till Skottland. Där har hon hittat en perfekt liten varubuss som hon gör om till bokbuss. Med den ger hon sig ut i grannskapet, men att locka de svårflörtade skottarna till sin bokhandel blir svårare än vad Nina har trott. Hon får möta en mängd människor som både förgyller och förpestar hennes tillvaro, exempelvis den barske bonden Lennox och den charmige tågkonduktören Marek.
___________________
⭐ ⭐ ⭐ +  (⭐ ⭐)
Jenny Colgan
Den lilla bokhandeln runt hörnet
Masolit förlag
Via Storytel
ISBN: 9789176793237
Finns hos Adlibris och Bokus

8 kommentarer:

 1. Den här väntar i bokhyllan, ser fram emot att kunna plocka upp den när jag behöver något lättsmält :)

  SvaraRadera
 2. Jag tyckte den var lättsam underhållning för stunden vilket ofta präglar genren.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Har sett den där boken och varit på vippen att slå till. Men tack, nu slipper jag!!!

  SvaraRadera
 4. Jag gillade verkligen den, men man ska nog vara på rätt humör för sådan lättsmält feelgood. Dessutom är ju temat om böcker verkligen ett plus! Jag tyckte nog bättre om denna än om de tidigare vid kusten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med om att det är ett stort plus att den handlar om böcker. Och kanske var jag inte på rätt humör för genren just då.

   Radera
 5. Låter som en riktig feelgoodbok :)

  SvaraRadera
 6. En lättsam bok :)
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 7. Ibland kan det vara skönt att det faktiskt går precis som man tror... ;-)

  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.