söndag 5 november 2017

de ursprungliga av cecilia larsson kosteniusVirusgudinnans pest skördade flera människoliv för tretton år sedan. Några lyckades fly, däribland Odal som sedan dess levt undangömt i klostret i Dalen. Där har han tränats för hämden. Så kommer kallelsen från Eldkungen. Kriget är nära förestående och världen hotas av död och undergång. Det är dags att lämna den trygga tillvaron och ansluta sig till kungens armé. Elementens olika människoraser måste nu lära sig samarbeta för att ha någon möjlighet att kunna överleva kriget.
Jordens barn Odal förs samman med luftens barn Svala, vattnets barn Pål och eldens barn Regina i kampen mot det femte elementet virus. De ger sig in i en stenhård träning som, när den är fullbordad, leder dem ut i världen för att ta upp kampen mot virusgudinnan Orania och hennes anhängare. Odal, Svala, Pål och Regina fylls av triumf och glädje samtidigt som de brottas med rädslan inför vad som väntar dem. Nu tvingas de ge upp om sin skyddade, lugna tillvaro långt bortom pesten och hur gärna de än hade velat fortsätta att leva i tryggheten vet de att de måste försöka stoppa viruset och att hela deras överlevnad hänger på att de lyckas ...

De ursprungliga är den första delen av De fem elementen och presenteras som en alternativ sanning om vårt ursprung. Cecilia Larsson Kostenius visar världen ur en annorlunda synvinkel i en egen tolkning av mytologin.

___________________
⭐ ⭐ ⭐ (⭐ ⭐)
Cecilia Larsson Kostenius
De ursprungliga
12-15 år
Visto förslag
ISBN: 9789187523755
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

 1. Hej!
  Du vann tre bokmärken i min utlottning, grattis! :)
  Maila mig din adress så postar jag dem så fort som möjligt :) vargnattsbokhylla@hotmail.se

  SvaraRadera
 2. Den låter förvisso spännande men jag känner nog att det inte är min genre helt...

  Kram och god söndagskväll!

  SvaraRadera
 3. Inte min genre heller...

  Ha en finfin start på veckan! :-)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.