lördag 18 november 2017

anrop från inre rymden av elin nilsson


Nominerad till Augustpriset 2017

Anrop från inre rymden är en samling noveller (och jag som inte läser noveller, tänkte jag).
Jag läser inte noveller för jag vill så gärna att berättelsen ska fortsätta längre än så. Och jag läser inte noveller för jag tycker att jag har svårt att komma in i nästa berättelse så snart efter en annan. Jag läser inte noveller ... eller okej. Nu gör jag det!

Anrop från inre rymden överraskade mig mycket positivt. Det är en novellsamling för ungdomar. Om kärlek, konflikter, kamratskap och lojalitet. Kort och gott - om känslor som alla känner. Och känner igen sig i. Nu läser jag noveller! Det var inte alls svårt att lära känna nya karaktärer och komma in i nästa berättelse, även om jag fortfarande tycker att jag hade velat stanna kvar en längre tid i var och en av dem. Men samtidigt ger novellerna ett driv boken igenom och även om de är vitt skilda från varandra hör de ändå ihop.

Det är inte svårt att förstå varför Anrop från inre rymden har blivit nominerad till Augustpriset 2017.
Jag läser inte noveller! I vanliga fall, men den här ger jag högsta betyg.

________________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Elin Nilsson
Anrop från inre rymden
Alfabeta
Recensionsexemplar
ISBN: 9789150119350
Finns hos Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

 1. Okej, kanske ett julklappstips.
  Ha en bra lördag.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 2. Har blivit lite nyfiken på den här, kanske får kika efter den på biblioteket vid nästa besök :)

  SvaraRadera
 3. Jag tycker det är tråkigt när en berättelse tar slut för fort... Men vem vet - jag kanske också läser noveller :-)

  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 4. Jag läser inte heller så gärna noveller och precis av samma anledning men denna får jag nog ge en chans.

  Kram

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.