torsdag 23 november 2017

8 saker du aldrig skulle våga av eva susso och moa eriksson sandberg


8 saker du aldrig skulle våga är ingen ny bok. Den kom ut 2014, men jag känner ändå för att tipsa om den. Det är en bok för unga vuxna och jag tycker att den har ett härligt driv och är fylld av aktuella händelser. Boken handlar om fyra tjejer som beskrivs genom tydliga personligheter.

Jamila, Lisa, Vick och Kay. Ingen av dem har varit ihop med någon, ingen av dem har haft sex, knappt hånglat ens. På våren i nian bestämmer de sig för att ge varandra utmaningar, och utföra dem, oavsett hur omöjligt det känns. Första gången blir det mest bara pinsamt, som att köpa kondomer och att smyga in i killarnas omklädningsrum. Andra gången blir det desto värre.

8 saker du aldrig skulle våga är en rolig ungdomsroman om girl power och stark vänskap, som ifrågasätter de höga krav och regler som omger unga tjejer idag. Boken belyser både kraven på att vara snygg och sexig, och reaktionerna som tjejerna får när de anses gå över gränsen, bara genom att bete sig som många killar före dem.


Eva Susso (f. 1956) debuterade 1995 med bilderboken Rita och har sedan dess skrivit 27 böcker. Moa Eriksson Sandberg (f. 1981) debuterade 2011 med Söta pojkar är bara på låtsas och har skrivit tre böcker till efter det. Förra året nominerades båda till Sveriges Radios Barnens romanpris. 8 saker du aldrig skulle våga är den första boken de skriver tillsammans.


__________________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ (⭐)
Eva Susso och Moa Eriksson Sandberg
8 saker du aldrig skulle våga
Gilla böcker
ISBN: 9789186634520
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

 1. Har hört en hel del bra om den :)

  SvaraRadera
 2. Kanske kan vara något för tonårs barnbarnet.
  Kram Mamma c

  SvaraRadera
 3. med åldern blir det fler saker man inte vågar, fast jag är ganska modig :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.