måndag 16 oktober 2017

skrik tyst så inte grannarna hör av karin alfredssonSkrik tyst så inte grannarna hör är riktigt gripande och beskrivs som årets comeback, även om jag själv aldrig tidigare läst något av Karin Alfredsson. Skrik tyst. Ja, jag tänkte nog att boken skulle beskriva rå misshandel. Men i stället beskriver den det subtila. Det som kryper under skinnet. Hemligheten. Och det gör också allt så mycket mer levande, så mycket mer verkligt. 

Ellinor är singel och arbetar som frisör. Hon träffar den äldre och omtänksamme Roger. Han har vigt sitt liv åt att hjälpa afrikanska kvinnor till ett bättre liv bortom fattigdom. När Ellinor får det tufft ekonomiskt faller hon för Rogers övertalningsförmåga och flyttar med honom till Zambia. Där ska hon klippa vita kvinnors hår och leva ett liv som lyxhustru.
Livet blir dock inte alls som utlovat.
Grannen Loveness har fått ett liknande erbjudande. Siame är snäll mot hennes barn och vinner på så sätt hennes hjärta. Han arbetar som hembiträde i det svenska diplomathem som Ellinor och Roger utgör.
De båda männen har en sak gemensam. De vill båda kontrollera sina kvinnor. Roger vill hela tiden veta var Ellinor håller hus, och med vem. Om hon inte genast svarar på hans sms blir han rasande. Men det är ju bara för att han älskar Ellinor så - och är rädd att förlora henne. Han skjutsar henne helst dit hon ska och hämtar henne efteråt. Han är ju så omtänksam. Och hennes lösenord är så uppenbart enkelt att han inte ens behöver fundera ...

Skrik tyst så inte grannarna hör handlar om mäns våld mot kvinnor, om orättvisor, systerskap - och häxeri. Karin Alfredsson har arbetat flera år som biståndschef i södra Afrika.

________________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Karin Alfredsson
Skrik tyst så inte grannarna hör
Bokfabriken
Recensionsexemplar
ISBN: 978-91-76294-84-0
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

 1. En sån bok orkar jag nog inte läsa - blir så upprörd! Redan den där lilla smakbiten räcker faktiskt...

  Ha en bra start på veckan! :-)

  SvaraRadera
 2. intressant men förmodligen kommer jag inte läsa denna, kanske senare

  SvaraRadera
 3. Låter som en intressant bok som jag gör en notering om.

  Kram

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.