måndag 23 oktober 2017

resan långt bort av sanna juhlin


När Merry hör sina föräldrar bråka bestämmer hon sig för att ge sig av hemifrån. Med sig tar hon kompisarna Dockan, Elefanten och Robot. Vandringen blir lång och plötsligt är Merry och hennes vänner vilse. De knackar på i ett hus med fin trädgård. Säkert bor det ingen elak människa här, nu när det växer så många blommor i trädgården. I alla fall hoppas Merry det. Kanske kan den som bor i huset hjälpa henne så hon och vännerna hittar rätt?

Även om det här är en bilderbok skulle jag vilja säga att boken lämpar sig väl till lite äldre barn då texten är ganska svår. Det är en konst att skriva enkelt, men det kanske inte heller är Juhlins syfte i det här fallet. Boken blir i stället ett perfekt diskussionsunderlag där svårare uttryck och ord kan redas ut. Över huvud taget är den fina berättelsen väl värd att diskutera tillsammans. Vad handlar trygghet om? Kan man våga fråga en främling om hjälp? Är det viktigt att berätta hur man mår?
_________________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ / ⭐ boken får en stark 4,5 av 5 i betyg
Sanna Juhlin (text)
Carina Ståhlberg (bild)
Resan långt bort
Recensionsexemplar
Whip Media
ISBN: 978-91-88265-78-4

3 kommentarer:

 1. Ibland är det nyttigt att föra en dialog tillsammans angående om innehållet av litteratur/kram

  SvaraRadera
 2. Språket påverkar helt klart vilken åldersgrupp boken passar så man kan inte bara förlita sig på att den är en bilderbok.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Låter onekligen som en nyttig bok, säkert bra för vuxna som barn :).

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.