torsdag 5 oktober 2017

nobelpriset i litteratur går till ...


Jag har inte läst något av årets nobelpristagare i litteratur. Kazuo Ishiguro, en japansk-brittisk författare född 1954. Kul med någon som är relativt ung, i sammanhanget sett. Nu får jag pallra mig till biblioteket. Akademins ständiga sekreterare Sara Danius beskriver hans författarskap med en tusch av Jane Austen ... och det kan ju inte bli helt fel. Eller?

Har du läst något av Ishiguro?

6 kommentarer:

 1. Inte något men min japanska kollega visste direkt vem han är! Jag får väl ta och låna en bok av honom eller kanske köpa för kön lär vara lång nu.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Inte läst något av honom men jag har velat det ett bra tag nu :). Jag har Återstoden av dagen här hemma så hoppas jag kan ta tag i den snart!

  SvaraRadera
 3. Ingen jag kände igen, eller läst något av.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 4. jag är också nyfiken på att läsa Ishiguro

  SvaraRadera
 5. Nej, ingen jag känner till...

  SvaraRadera
 6. Som vanligt (utom i fjol då ;-) ) har jag aldrig hört talas om författaren, än mindre läst...

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.