onsdag 4 oktober 2017

kära dagbok (jag hatar dig) av sofia hedman



Kära dagbok (jag hatar dig) hade jag velat läsa som tonåring. Det är en viktig bok. En bok att känna igen sig i. Och känna sig mindre ensam i. Det är en bok som tillägnas Tammi som skrivit dikterna som ligger till grund för boken.

Vad gör man när man får en rosa dagbok av sin mamma? Man skriver i den såklart, för det är vad man gör i dagböcker, även om man själv hatar att skriva. Man skriver om klasskamrater och skolan, om tjejerna man hatar och om mamma som bara dricker vin hela tiden. Man skriver om pappa och Anton och om trädet och man skriver om Thomas som ser och som vill att man pratar om det som är svårt. Man skriver om ångesten och om Mira som tränar judo och av någon anledning vill att man provar, som av någon anledning vill hänga med en trots att man är fel.
Om allt det skriver man och tillslut blir dagboken en vän.

 Tack Sofia och Kikkuli förlag för en riktigt bra bok!

________________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Sofia Hedman
Kära dagbok (jag hatar dig)
Kikkuli Förlag
14-16 år
Recensionsexemplar
ISBN: 9789188195159
Köp den gärna hos Adlibris eller Bokus

2 kommentarer:

  1. Jag fick en dagbok (som jag önskat mig i julklapp) men skrev väl bara en sida eller två. Brorsan kunde nämligen öppna låset med hjälp av en knappnål ;-)

    SvaraRadera
  2. Den låter verkligen läsvärd och bra. Hade flera dagböcker som liten men skrev bara en gång i dem och sedan hamnade de längst nere i byrån...

    Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.