torsdag 26 oktober 2017

jag ropade av frida hallbergJag ropade är Frida Hallbergs debutroman som hon har gett ut via Vulkan. Det är en magisk relationsroman där världsresenärer blir till kråkor och verkligheten inte alls behöver vara som vi kommit överens om. Boken hamnar inte riktigt inom min vanliga genrezon. Jag läser sällan fantasy varför den här boken också blir en utmaning för mig.

Vilja arbetar inom äldreomsorgen, men trivs inte riktigt. Väl på jobbet är det okej. Men det är alltid värst innan och efter. Är det så här livet ska se ut?
Så möter hon Maldin och blir blixtförälskad. Han är resande med rötter i sitt eget välbefinnande och när han är på väg att ge sig av på nytt bestämmer sig Vilja för att följa med honom. Hon är nyförälskad och beredd att lämna det liv som inte skänker henne tillräckligt med tillfredsställelse, energi och lycka.
Men kan hon verkligen lämna sin familj och sina vänner i en värld som långsamt håller på att utplåna sig själv? Vad kan hon göra för att hjälpa dem?

Jag ropade är lättläst och magisk som bjuder till eftertanke. Tyvärr smyger det sig in nåt och när det ska stå att som stör läsningen lite. Men på det hela taget flyter läsningen på bra även om jag kanske inte riktigt är rätt person att landa i fantasy och naturromantik (även om jag skulle önska).

Jag ropade följs av den fristående delen Den du var och uppföljaren Bortaniden som hade boksläpp nu den 16 oktober (vilka jag kommer att recensera efter hand). Gillar du fantasy och romantik är de här böckerna finstämda och vackra - du kommer inte att bli besviken. Så ...

Läs dem. De finns att få tag i på Adlibris och Bokus.

__________________
⭐ ⭐ ⭐ (⭐ ⭐) Boken får en stark 3,5 av 5 i betyg.
Frida Hallberg
Jag ropade
Vulkan
Recensionsexemplar från Frida, tack.
ISBN: 978-91-637-5779-2

3 kommentarer:

 1. Det är inte min genre heller. Sen blir jag lite galen och retar upp mig när det är dåligt skrivet. (Fast mina egna skrivtavlor ser jag inte ;-) )
  Så den får nog vara för min del.

  SvaraRadera
 2. Tack för recension! Såg den inte förrän nu. Vill du ge exempel på och/att-problemet? Vill ju inte göra om det :) Eller om vi missförstår varandra. Har också korrläst bättre i nytrycket, så förhoppningsvis har jag hittat dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Frida. Jag är säker på att du korrat bort felet i nytrycket. Tyvärr har jag inte noterat var i texten det blev fel. Tack för en fin bok. Kram.

   Radera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.