fredag 27 oktober 2017

helgfrågan v 43

Snart är det helg och det är dags för en ny helgfråga.

Läser du böcker på något annat språk än svenska?
Nej, inte längre. När jag var ung (yngre) läste jag en del böcker på engelska, men det är minst tio ... kanske femton år sedan. Borde läsa böcker på engelska, tänker jag ibland. Men så blir det inte av. Jag läser långsammare på engelska, av naturliga skäl och jag tänker att det finns så många böcker och så lite tid. Då vill jag att det ska gå snabbt att läsa. Inte långsamt.Hur många böcker tror du att du hinner läsa tills nästa veckas helgfråga?
Dessa tre godbitar hoppas jag att jag hinner läsa ut på en vecka (men det beror helt på hur mycket tid jag avsätter för att skriva på mitt eget manus). Jag håller i alla fall på att läsa Ahrnstedts fantastiska nya bok Allt eller inget och har vid sidan av påbörjat Orkidépojken. Sedan väntar De kommer att drunkna ... Spännande läsning!

Vad läser du själv just nu?

13 kommentarer:

 1. Det blir någon enstaka bok på engelska men jag läser inte heller lika snabbt så det blir oftast det svenska alternativet. Enklast så ;-)

  Kram och god helg!

  SvaraRadera
 2. jo, det blir långsammare med andra språk.

  SvaraRadera
 3. en borde ge sig tid att läsa på andra språk. men det finns ju så många böcker och tiden är så knapp

  SvaraRadera
 4. Det är bara svenska här.
  Kram mamma c

  SvaraRadera
 5. Jag läste ut Simonas bok väldigt snabbt :-)

  SvaraRadera
 6. Jag läser Equilibrium av Anna Jakobsson Lund just nu :)

  SvaraRadera
 7. Jag läste också engelska böcker förut. Då när vi var ute och backpackade så fanns det inte så mycket svensk litteratur att tillgå, så jag bytte till mig engelska pocket mot mina svenska (och en liten slant emellan).
  Nu orkar jag inte läsa på annat än svenska, och läsplattan gör att jag kan ha många böcker med mig utan att det väger mer :-)

  Just nu är jag mellan böcker efter att ha läst ut Anna Mannheimers bok med goda råd för äktenskapet :-)

  SvaraRadera
 8. Intressant blandning av böcker, fint omslag på Orkidépojken!

  SvaraRadera
 9. Absolut smidigare att läsa i svensk översättning. Finns så många texter man läser på engelska ändå numera än att det just behöver handla om böcker, så lite träning får man nog mellan varven trots allt. :)

  SvaraRadera
 10. Det beror på vad jag vill läsa. Om boken aldrig kommer svensk översättning så läser jag den på engelska. Sedan är det för att hålla igång språket.

  SvaraRadera
 11. Allt eller inget har jag tänkt försöka börja med idag.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.