måndag 9 oktober 2017

finurliga figurer med kuliga kulörer av daniel karlssonAlla får vara med när Cecilia Cirkel blir sugen på att gå till havet och bada.
I den här boken får barnen, förutom Cecilia Cirkel, träffa Kalle Kvadrat, Tina Triangel och Ronny Rektangel. Barnen får träna former och färger, öva sitt minne och fundera på hur det skulle vara om alla såg lika dana ut.Finurliga figurer är en perfekt bok att använda i samtal med förskolebarnen och de yngre skolbarnen. Boken kan ligga till grund för en skattjakt efter former och samtal om att vi är kompisar med varandra trots att vi tycker om olika saker/färger. Buskapet i boken är tydligt; olika är bra och härligt nyanserat. Vi duger alla som vi är. När jag börjar jobba igen kommer jag definitivt ta med mig boken till skolan och arbeta med den i min klass.Min tioåring läste den för mig (och för lillebror) och det var ju det där med uppmärksamhet och minnesträning! Hon mindes formernas alla färger medan jag var mer tveksam. Men det är samma sak när vi spelar Memory. Jag minns sämre och barnen vinner. Det ska bli riktigt roligt att läsa Finurliga figurer för yngste sonen när han blir lite äldre (redan nu tycker han om att titta på de klara, tydliga bilderna). Jag är nästan helt säker på att boken kommer att bli en stor favorit som väcker lust att hitta färger och former överallt både inomhus och utomhus.


________________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Daniel Karlsson (text)
Pekka Strandroth (bild)
Finurliga figurer med kuliga kulörer
Idus förlag
ISBN: 978-91-7577-380-3

4 kommentarer:

 1. Låter som en väldigt pedagogisk och bra bok :-)

  Ha en bra start på veckan!

  SvaraRadera
 2. Vilken bra och pedagogisk bok för små barn!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Låter som en superbra bok för barn.
  Kram mamma C

  SvaraRadera
 4. Tusen tack för en väldigt fin recension av min bok! Det värmer!
  Hälsa barnen från mig!
  Kram/ Daniel Karlsson

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.