söndag 29 oktober 2017

en smakbit på söndag v 43Söndag igen och dags att bjuda på en liten smakbit ur boken jag just nu läser.
Jag har faktiskt ett flertal böcker på gång samtidigt, men jag valde boken som ligger nära till hands just nu, här vid datorn.

"Så mycket av det jag hittills skrivit har skrivit sig självt, känns det som. Kanske för att jag valt att uppehålla mig så mycket vid Zeb, som hur viktig han än är för mig inte hade mer än en högst perifer roll i det som sedan skulle komma att hända. Vissa saker har vi pratat om efteråt. Annat går liksom inte att artikulera, för det slår omkull allt det jag trott på. Jag var alltid Scully till Zebs Mulder, född skeptisk. Somliga saker jag såg - trodde mig se - den där sommaren går emot allt det jag trodde jag visste. Jag vill inte tro, inte om det innebär att det jag blev vittne till, egentligen bara små, små perforeringar på min verklighetsuppfattning, inget konkret, ska höljas i ett slags sanning. Det blir för otäckt."

Smakbit ur Orkidépojken, s. 61

14 kommentarer:

 1. Den här är jag lite nyfiken på. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 2. Tack för smakbiten. Den här är jag lite nyfiken på.

  SvaraRadera
 3. Det var en helt ukjent bok for meg. Så det var morsomt å lese en smakebit fra den :-) Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 4. Åh, dette likte jeg! Hvilken forfatter er det? Tittelen minner meg om «Liljekonvallpiken» av Anne Oterholm :)

  SvaraRadera
 5. den här titeln har jag ofta stött på på senare tid. lite nyfiken blir en. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 6. Riktigt nyfiken på denna, men tror jag vill se Twin peaks innan jag läser boken :)

  SvaraRadera
 7. Tack för en smakbit som verkligen väckte intresse hos mig. Måste såklart ta och kolla upp denna bok lite bättre nu. :)

  SvaraRadera
 8. Denna ska kollas.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 9. Tack för smakbiten! Den låter intressant :D

  Kram

  SvaraRadera
 10. Lite nyfiken på denna, tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 11. Den här boken är jag väldigt nyfiken på. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.