söndag 22 oktober 2017

en smakbit på söndag v 42"Låt oss nu klargöra detta en gång för alla: en butlers plikt är att ge god betjäning. Den är inte att blanda sig i landets angelägenheter. Sanningen är att sådana angelägenheter alltid kommer att ligga utanför den fattningsförmåga sådana som ni och jag besitter, och de av oss som vill avsätta spår efter oss måste inse att det bästa sättet att göra det är att koncentrera oss på det som ligger inom vårt område, eller med andra ord att ägna vår uppmärksamhet åt att ge bästa möjliga betjäning åt de herrar i vilkas händer civilisationens öde ligger."

Ur en smakbit på söndag

Jag har snart läst ut Återstoden av dagen av Kazuo Ishiguro och en recension dyker upp här inom kort. Dagens citat ur boken tycker jag är passande dagens me too kampanj. Att underkasta sig. För att så har det alltid varit. Att lyda. Att falla in i ett led. Att tystas. Att inte sticka ut.

Nej, nej, nej.

Det är tur att tiderna förändras.
Långsamt. Men ändå.

10 kommentarer:

 1. Tack för smakbiten. Har faktiskt funderat mer på att se filmen...

  SvaraRadera
 2. Den här har jag faktiskt funderat på att läsa. Eller i alla fall se filmen.

  SvaraRadera
 3. Jag har sett filmen, tyckte den var väldigt bra när jag såg den. Tänkt att jag ska läsa någon bok av författaren framöver få se vilken det blir...tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 4. Då återkommer jag inom kort för att läsa din recension, för Kazuo Ishiguro skulle jag gärna vilja läsa. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 5. Tack för smakebiten, den ska jag nog läsa någon gång.

  SvaraRadera
 6. Den är så bra! Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 7. har settfilmen. läser en annan Ishiguro just nu, nämligen hans debutroman Berg i fjärran. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 8. Jag har ännu inte kommit över någon bok av nobelpristagaren så jag får nog göra en insats.

  Kram

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.