onsdag 11 oktober 2017

döden den bitterblekaAnne-Marie Schjetlein har skrivit en psykologisk spänningsroman i Döden den bitterbleka som kryper under skinnet så till den milda grad att jag behöver göra små pauser i läsningen. Jag blir också så pass känslomässig att jag vid ett par tillfällen måste gråta.

I Halmstad sätter en pedofil skräck i befolkningen. Kirurgen Andras tar emot skadade och traumatiserade pojkar på sjukhuset. Något som påverkar honom även på ett personligt plan. Som pappa oroar han sig över sina egna pojkar och spöken från det förflutna knackar honom på axeln. Andreas måste ständigt vara på sin vakt. 
Efter att ha blivit ensamstående kämpar Andreas med sitt privatliv. Stina, hans granne är dock en stor hjälp och barnens morfar stöttar också så gott han kan. Ändå kan Andreas inte helt koppla av och det visar sig att hans rädsla för det förflutna är befogad.

Deckare är inte min favoritgenre. Däremot läser jag gärna en psykologisk spänningsroman a la Döden den bitterbleka. Rent generellt tycker jag att psykologiska spänningsromaner håller en högre språklig standard och de är inte heller lika förutsägbara och klyschiga som deckare kan vara.

Schjetlein skriver rappt och lättläst och bygger upp en riktig bladvändare. Dock anser jag att det går lite väl fort på slutet och det blir en aning spretigt i ivern att bygga upp spänningen. Jag hade föredragit ett lite långsammare tempo som låter läsaren vila i egna antaganden. Men, på det stora hela är jag glatt överraskad och boken är väl läsvärd.
________________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ (⭐)
Anne-Marie Schjetlein
Döden den bitterblek
Bokfabriken
Recensionsexemplar
ISBN: 978-91-76293-48-5
Finns hos Adlibris eller Bokus

4 kommentarer:

 1. Jag fattar inte hur tusan du hinner läsa så mycket? Speciellt inte när du måste göra små pauser i läsningen... ;-)

  Ha en fin onsdag!

  SvaraRadera
 2. Låter som en bok för mig bara den inte blir för tung. Så kan jag uppleva vissa ämnen ibland.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Den här ska jag lägga på minnet.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 4. Vad kul att du tyckte om den! :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.