torsdag 19 oktober 2017

de förjagade av mikael strömberg


I december 1917 skickas en liten grupp handplockade svenska soldater till en utpost i Norrbotten, där en hemlig transaktion med Ryssland ska äga rum nära gränsen till Finland.
Åtta män far genom ett isande kallt snölandskap. De är alla utvalda - men vet inte själva om det ännu. När de kommer fram till platsen är lägret tomt och de finner spår av strid. Mörkret och kylan omsluter dem dygnet runt, och fruktan inför det okända stegras minut för minut. 

Det låter spännande. Men tyvärr är De förjagade inte så läskig. Spänningen är som störst i början. Som läsare vet jag att något läskigt väntar och jag bygger upp en föreställning om vad som kan tänkas hända. Mina förväntningar är höga. Så länge jag inte vet vad som lurar där ute i kylan och mörkret kan jag också hålla fast i mina förväntningar och spänningen lever. Men så snart jag får svaren faller det. Det slutar vara läskigt och mitt intresse falnar. Tyvärr blir jag inte så berörd.

Rent språkligt håller boken klass, men jag blir en aning förvirrad när karaktärerna benämns vid efternamn stundtals och vid förnamn andra gånger. Vem är vem? Eller så är det bara jag som har "amningshjärna".

Boken får en stark treochenhalv.
_________________
⭐ ⭐ ⭐ (⭐⭐)
Mikael Strömberg
De förjagade
Lind & Co
Recensionsexemplar
ISBN: 978-91-7461-917-1
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

 1. Låter sådär på din beskrivning.
  Kram mamma c

  SvaraRadera
 2. Alla böcker är inte bra....
  Kram och sov gott!

  SvaraRadera
 3. Jag har varit tveksam till om jag vill läsa den här. Har läst en av hans tidigare böcker (Vätten) och trodde jag skulle älska den men det blev bara sådär tyvärr.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.