lördag 28 oktober 2017

allt eller inget - av simona ahrnstedt

Jag läste en intervju med Simona Ahrnstedt där hon sa att hon någon gång önskar kunna skriva en bok under fyrahundra sidor. Att det är lite av hennes utmaning. Att klara av att skriva kort.Men nej, säger jag. Själva behållningen med Ahrnstedts böcker är att de är relativt långa så att jag får njuta extra länge. De är ändå så duktigt skrivna att läsningen flyter på snabbt. Det stakar sig inte upp sig, utan flyter bara på. Det gillar jag. Annars är jag mycket för korta kapitel och böcker runt trehundra sidor eller kortare. Men Ahrnstedts böcker är precis lagom. Jag vill inte ha dem annorlunda. Hör du det, Simona?!

Lexia Vikander arbetar som copywriter på en reklambyrå. Hon älskar den kreativa delen av arbetet men känner ändå att hon inte riktigt platsar in i den pinnsmala och stereotypa reklamvärlden. Dessutom är det stökigt på kontoret. En ny ägare har tagit över och det ryktas om att folk kommer att få sparken. En misslyckad kväll med väninnorna leder Lexia till en bar där hon, för att trösta sig, dricker alldeles för många drinkar. Kvällen vänder från misslyckad till något helt annat när en vrålsnygg man sätter sig bredvid henne i baren. 
Adam Nylund är VD och känd för sin hårda stil. Han har kommit till Stockholm för att rensa och styra upp på bolagets nyinköpta reklambyrå. Han fokuserar stenhårt på jobbet, men kvinnan på barnstolen bredvid honom intresserar honom. I alla fall tills hon kräks på hans skor.
Nästa dag möts de igen. Adam är Lexias nye chef. 

________________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Simona Ahrnstedt
Allt eller inget
Recensionsexemplar
Forum förlag
ISBN: 978-91-37-15067-3
Finns hos Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

 1. Låter som en kul intrig! :-) Finns inte på bibblan, men väl tre andra :-)

  Jag gillar också långa böcker, när dom är bra, vill säga :-)

  SvaraRadera
 2. Ja, den är sååå bra! Tycker inte heller att hon ska förändra något. Jag har också läst den och mina tankar kommer på bloggen i veckan.

  SvaraRadera
 3. Jag älskar verkligen hennes alla böcker. Nu var det ett tad ssedan jag läse något av henne, för jag vill liksom inte att det skall ta slut på böcker. Tror jag läst tre av hennes första. Kram Helena

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.