lördag 30 september 2017

ylvania av ylva hällenYlvania - sagan om ljusbäraren tar vid tio år efter händelserna i teveserien i Bolibompa. Boken passar bra som högläsningsbok eftersom språket flyter på bra. Det är en spännande äventyrsberättelse, nästan lite nervpirrig om man är riktigt liten.

Alba bor i Göteborg hos sina fosterföräldrar. Hennes riktiga föräldrar är döda och Alba vet inte mycket om dem. Hon saknar dem ofta men ingen vill prata om dem med henne. En dag när hon känner sig extra ensam kommer en budbärare från Ylvania, landet där Alba en gång föddes. Nu startar äventyret.
I Ylvania har Alba superkrafter. Hon är dessutom den enda som kan rädda landet från Master och hans monsterarmé. De har redan börjat sprida glömskans gift och nu är det bråttom. Uppdraget är farligt och för att klara av det behöver hon hjälp av tre andra barn. Tillsammans bildar de väktarstjärnan och var och en av dem har olika superkrafter. De fyra ger sig av på den farliga resan. Det är mycket viktigt att de håller ihop. Men så börjar en av dem bete sig underligt. Som en förärade. Kan det vara så att Masters gift spridit sig till Väktarstjärnan? Är allt redan för sent?

_______________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ (⭐)
Ylva Hällen
Ylvania - sagan om ljusbäraren
9-12 år
Bonnier Carlsen
ISBN: 9789163888106

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.