onsdag 20 september 2017

vem är skuggan av lotta sundinAlla i Tuvas klass pratar om Skuggan, en superhjälte som åker omkring på skateboard och räddar människor som råkat illa ut. Det ryktas om att Skuggan är en tjej, men det kan väl inte stämma?
Tuva bryr sig inte om vad de andra säger. Ingen förstår henne ändå. Men så en dag börjar Julia i klassen och de båda tjejerna blir bästa vänner. Det är både fantastiskt och ovant, men också rätt krångligt när man har mycket att dölja.
Vem är skuggan? är en bra bok med driv och ett språk som jag tror faller barn- och ungdomar i smaken. Handlingen är kanske inte så trovärdig alla gånger men det tycker inte jag gör så mycket, snarare tillför det charm till berättelsen. Trots allt tror jag att läsaren kan känna igen sig och relatera till huvudpersonen Tuva som är en tuff och cool tjej som går sin egen väg.

__________________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Lotta Sundin
Vem är skuggan?
9-12 år
Recensionsexemplar
Idus förlag (2017)
ISBN: 978-91-7577-482-4

5 kommentarer:

 1. Det låter verkligen som en bok som borde tilltala ungdomar i den åldern.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Är imponerad över allt du hinner läsa! Kram och sov gott!

  SvaraRadera
 3. Barnen gillar den mycket. Har du sett att det finns en uppföljare nu? Vi läste den just. =) PS: Just trovärdighet är inte det vi letar mest efter i en bok om en superhjälte. =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Studentskan; vad roligt med en uppföljare. Dock tycker jag visst att man kan fokusera på trovärdighet när det handlar om en autentiskt, fiktivt, beskriven superhjälte. Skuggan är trots allt en person som exempelvis skulle kunna vara min tonårsdotter. Inte en person med påhittad superkraft.

   Radera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.