lördag 2 september 2017

septemberböckerIdag är det redan andra september (hela familjen går runt i en förkylningsbubbla) och jag hakar på den här boklistan en dag sen. Helt enkelt för att jag inte orkade igår. Jag slalomläser alltid. Just nu läser jag bland annat den här boken; Utan dina andetag. Det är en lättuggad feelgood om ett par som reser runt i Indien och ställs inför olika livsval. En mer utförlig recension kommer så snart jag läst ut den. Men visst är det en trevlig läsning för stunden, så mycket kan jag säga redan nu.

Och så till punkt två på listan. Min sommarläsning. Ja, fortlöpande lägger jag ju upp min läsning här på bloggen och med tanke på att jag förra månaden läste 17 böcker tänker jag inte göra det omöjliga att spalta upp all min sommarläsning. Välja ut något kanske?


Mycket av mitt fokus under sommaren låg på att läsa de nominerade böckerna till Årets bok 2017. Jag läste dem inte alla innan röstningen avslutades i augusti. Helt enkelt för att alla inte föll mig i smaken. Ett litet liv till exempel har lyfts till skyarna av så många men jag kan nästan slå lite bakut av hyllningar. Mina förväntningar blir alltid så stora ... liksom besvikelsen när jag märker att de inte levs upp till. Jag påbörjade Ett litet liv men gav upp under devisen: det finns alltför många bra böcker jag vill läsa, varför läsa en jag inte känner för? På samma sätt som jag simmar mot strömmen vad gäller Elena Ferrantes böcker. Jag har läst den första och känner inte för att läsa fler i serien. 

Jag läste trots allt många av Årets böcker-nominerade och den jag tyckte allra bäst om och också röstade flest gånger på var Elisabet Nemerts Vargarnas tid

1 kommentar:

  1. Jag resonerar precis som du gör när det gäller tråkiga böcker och läser inte klart dem. Just nu kämpar jag med "Ett litet liv" men det är nog osäkert om jag läser klart den. Skönt att det finns någon mer än jag som inte gillar Ferrantes böcker. Alla har lovprisat dem men jag säger ett stort NEJ!

    Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.