lördag 30 september 2017

post bokmässan 2017Vilken fantastiskt rolig dag jag hade i går på bokmässan. Det var premiär för mig. Jag hade några få saker på min lista som jag ville hinna med. Bland annat ville jag lyssna till Pia Hagmar. Men tyvärr hittade jag inte rätt så jag hann inte. Prioritet var inte att gå på föreläsningar annars. Jag ville insupa atmosfären så här första gången på mässan och träffa bokförlag.

Sen stod Årets Bok på programmet. Att gå på VIP-mingel med en tvåmånaders var en upplevelse, men det ska börjas i tid. Förutom att jag kände mig mest i vägen med min vagn skötte han sig över förväntan. Min lille bubbe.
Jag och Milo fick den stora äran att sitta bredvid min favorit, Elisabet Nemert under prisutdelningen. En sån fantastisk kvinna/författare hon är. Jag röstade på hennes bok flera gånger. Hon var en värdig vinnare men kom på en hedrande tredje plats.Malin Persson Giolito kom tvåa men var, som hon själv beskrev det, en dålig förlorare. Hon höll ett, till en början charmigt och humoristiskt tacktal, men jag hade önskat att hon lämnat ifrån sig mikrofonen lite tidigare. Jag, som inte älskar deckare, har inte läst hennes böcker. Det ska jag göra.Och så vinnaren. Alex Schulman, vars bok jag läste och tyckte mycket om. Jag röstade några gånger även på hans bok (innan jag hunnit läsa Nemerts) så ja, enligt mig är han en värdig vinnare. Även om jag hellre hade sett Nemert där, på första plats.

Jag kunde inte ta några utomordentliga foton, tyvärr, även om jag så att säga kunde (och också gjorde) röra vid författarna eftersom jag hade en bebis i famnen. Det blev att fota från höften. Men upplevelsen var fantastisk.


4 kommentarer:

 1. Förstår att du hade en underbar upplevelsedag bland alla författare. Ha en fin lördag.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 2. Måste ha varit en härlig upplevelse! Snällt av Milo att sköta sig så bra också :-)

  SvaraRadera
 3. Vilken bra och intressant dag!

  Kram

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.