söndag 10 september 2017

pensionatet vi världens ände av camilla davidsson

Pensionatet vid världens ände är uppföljaren till Under vintergatans alla stjärnor som jag tyckte mycket om. Den handlar om Emma som bestämmer sig för att ta hand om sig själv och lämna den stressade vardagen för att bege sig ut på en helande pilgrimsvandring.
"På den tusenåriga pilgrimsleden till Santiago de Compostela finns ett talesätt - att den verkliga resan börjar när du har återvänt hem"


I den här boken, del två i trilogin om Emma, börjar resan på riktigt nu när hon återvänt hem. Efter bara en kort tid på svensk mark faller hon in i gammalt invant mönster. Hon får ett välbetalt jobb som dock kräver att hon arbetar många långa timmar varje vecka. Arbetet innebär också en hel del resande till andra länder vilket på ett sätt är intressant men samtidigt jobbigt. Sena middagar ruckar på sömnen och det blir en hel del alkohol. På fritiden, den lilla hon har, orkar hon inte längre träffa sina vänner och hemmet förfaller. När sommaren kommer mer eller mindre tvingar Emmas väninna Caroline henne att resa till Gotland där hon fått hyra en stuga. Kan det här vara platsen där Emma hittar tillbaka till sig själv och till balansen i livet?


Min personliga åsikt är att del 1 är snäppet bättre än del 2. Jag kan nämligen inte låta bli att störa mig en hel del på de val Emma gör. Inte minst det faktum att hon verkar ha svårt att ta hand om sig själv när det handlar om relationen till män.

_______________
⭐ ⭐ ⭐ (⭐)
Camilla Davidsson
Pensionatet vid världens ände
Bladh by Bladh (2015)
ISBN: 978-91-87371-64-6

4 kommentarer:

 1. Tack för tipset!! Gillar att läsa dina recensioner. Jag har tyvärr inte läst första boken// trevlig kväll

  SvaraRadera
 2. Håller med om att ettan var bättre än tvåan men ändå underhållning för stunden!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag läste tvåan samtidigt som jag fick tipset om ettan av dig (tack!). Håller verkligen med dig, ettan var bättre och jag blev ganska irriterad på Emma när jag läste uppföljaren...

  SvaraRadera
 4. Låter så intressant, kanske för att jag lite lockas av ett friare liv :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.