måndag 4 september 2017

mitt år med ms, är jag botad nu? av ida berner


Då och då läser jag en biografi och kan gripas av historien men det är sällan de håller en särskilt hög språklig standard. De faller lite platt ...

Det gör dock den här boken! Ida Berner inte bara griper tag med sin berättelse, hon fångar mig med sin språkliga kompetens. En stark berättelse. Tack för att du delar med dig. Och du, jag ser fram emot att få läsa mer av dig Ida.

Ida är ung när hon drabbas av en galopperande MS. Hon blir snabbt allt sämre och skovet lyckas inte hävas med mediciner. Hennes kropp är på väg att ge upp när hon träffar läkaren Jan som väntat på att någon ska vara i så pass dåligt skick att det är värt att prova på en riskfylld behandling som i värst fall kan leda till döden. Behandlingen är en blodstamcellstransplantation som hittills inte utförts på någon med MS i Skandinavien. Ida får erbjudandet om att bli först ut.
I boken får vi följa Idas resa och kamp. En berättelse om bland annat dödslängtan, skratt, personlighetsförändring, syskonkärlek, hopp, barnlängtan, underbara sköterskor och en längtan efter vardagen. 

(Del av baksidestexten)
"Jag är förlamad från bröstet och nedåt. Kraften i mina armar är dålig, händerna fungerar inte som de ska. Jag kan inte kissa och inte heller styra när jag ska göra nummer två. Mitt tal är sluddrigt, jag ser dåligt och även hörseln är påverkad. Själsligt sett mår jag pyton ... Enligt EDSS-skalan hamnar jag på en nia. Skalan går från nött-tio; har man noll finns igen funktionsnedsättning, den som får en tia är död."

________________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ 
Ida Berner
Mitt år med MS, är jag botad nu?
Recensionsexemplar
ISBN: 978-91-7577-526-5


6 kommentarer:

 1. Det låter som en tänkvärd och bra bok som berör.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Håller med föregående skrivare.
  Kram mamma c

  SvaraRadera
 3. Låter verkligen som ett bra bokval som berör🤗

  SvaraRadera
 4. Låter som en fängslande och gripande bok!

  SvaraRadera
 5. Förstår att den är gripande, mötte flera patienter med MS när jag började jobba inom landstinget som ung vårdbiträde, en fruktansvärd sjukdom!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.