torsdag 21 september 2017

mellan vulkaner av kristina boman


"Kristina Boman har bott och arbetat i Guatemala i flera år. 2009 var hon med och startade stiftelsen Fundación Progresar som hjälper de fattiga i landet. Tillsammans med Letitia Velasquez skrev hon sin romandebut på spanska som gavs ut i Guatemala 2012. Idag bor Kristina i Enskede. Hon jobbar som konsult inom bistånd samt investeringar och skogsskötsel. Mellan vulkaner är hennes första roman på svenska."

Året är 1994. Svenska Malou jobbar i Guatemala för en biståndsorganisation i FN:s regi. Hon och hennes man John umgås med andra européer i de övre skikten av Guatemalas befolkning, men Malou drivs av att vilja se det verkliga Guatemala. Hon går mot strömmen och ger sig ut i fattigdomen i ett land som hon lär känna genom vännen Lourdes, en mayaindian som mot alla odds blivit läkare. 
Maolus och Johns äktenskap blir allt sämre och John börjar sprida elaka rykten om Malou som hotar hela hennes arbete. Hon drivs in i en djup kris. Men just som Malou står på branten till avgrunden räddas hon av gatpojken Luis.
Men vem ska rädda Luis? 

En väldigt intressant och gripande roman om kulturkrockar och stereotyper mellan länder och  människor. Malou önskar att passa in och leva upp till andras förväntningar men drivs samtidigt av sin fascination för ursprungsbefolkningens värld. Samtidigt bär hon på en privat hemlighet. Mellan vulkaner beskriver den starka önskan att bli accepterad och rädslan att stå upp för vem man är.

I dag, den 21 september släpps boken!

_____________
⭐ ⭐ ⭐ (⭐)
Kristina Boman
Mellan vulkaner
Hoi förlag (2017)
Recensionsexemplar
ISBN: 978-91-7697-039-3

5 kommentarer:

 1. Den låter intressant så jag gör en notering. Min lista börjar bli lång nu...

  Kram

  SvaraRadera
 2. Kanske kan vara något.
  Kram mamma c

  SvaraRadera
 3. Låter väldigt intressant. Påminner lite om "Innan floden tar oss" av Helena Thorfinn, har du läst den?

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.