lördag 9 september 2017

läxhjälp av pernilla almNu har höstterminen dragit igång även om det har skett genom en mjukstart. Jag tycker att vi har anpassat oss bra i övergången sommarlov-hösttermin. Än är det få läxor vilket är skönt för barnen så väl för oss föräldrar. Hittills handlar det om engelska glosor, matteläxa och lite geografi. Jag försöker ha en struktur, fråga barnen, ha koll ... Men det är svårt, det erkänner jag.Tycka vad man tycka vill. Jag är emot läxor. Jag vill ha en läxfri skola, undantagsvis läsläxor. Läsa behöver vi göra mycket - och det är också något de allra flesta barn klarar av att göra själva, utan föräldrarnas hjälp. För hur det än är, varför jag vill ha en läxfri skola är för att jag vill att den ska vara så jämnlik som möjligt. Det kan det omöjligt bli om barnen ska ha läxor. Är jag en engagerad förälder som frågar, bryr mig och hjälper till vs är jag en förälder som inte kan/vill vara närvarande. Det är klart att det gör skillnad för barnet. Resultatet syns i skolan.

Nu ser det dock inte ut så. Skolan ger läxor, så även jag (jag är ju som bekant lärare). Den här boken ger tips på hur man kan underlätta läxläsningen och få till en bra och hållbar struktur. Ett hett tips.


_________________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Pernilla Alm
Läxhjälp - familjens guide till effektiv och rolig läxläsning
Recensionsexemplar
HarperCollins Nordic

2 kommentarer:

  1. Jag tycker det är okej med läxor om det handlar om ren färdighetsträning som till exempel multiplikationstabeller, glosor, kartkunskap och läsning. Alla barn har inte samma förutsättningar när det gäller att få hjälp med läxorna därför känns det bra att vi fått ett anslag till att kunna erbjuda läxhjälp i skolan. Tack och lov så var våra barn helt självgående när det gällde läxorna med jag vet att det för många blir en daglig strid.

    Kram

    SvaraRadera
  2. Är nog inne på Znogges linje jag med. Läxor som handlar om ren färdighetsträning är okej.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.