onsdag 13 september 2017

jag brukar vinka till en sten av karin askerin
Att prata om döden kan vara både svårt och tungt men samtidigt är det så viktigt att våga beröra ämnet. Jag brukar vinka till en sten är en lättläst och pedagogisk bok som passar som diskussionsunderlag för att underlätta samtalet. Författaren, Karin Askerin, är förskolelärare och det här är hennes debutbok.Jag brukar vinka till en sten är ingen bok man "bara läser" utan den bjuder in till eftertanke och kräver nästan att man stannar upp och för ett samtal kring de känslor som texten garanterat för med sig. Även bilderna, illustrerade av Mattias Kvick, väcker många känslor. En bok som passar alla åldrar, från det lilla barnet och uppåt.Jag som sitter med i min arbetsplats krisgrupp tänker direkt att den här boken bör finnas i "minneslådan" så att den lätt kan plockas fram vid behov. Egentligen, för att vara nogräknad, bör den finnas i varje klassrum att plocka fram för att diskutera existensiella frågor!

___________________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Karin Askerin
Jag brukar vinka till en sten
Idus förlag
ISBN: 978-91-7577-376-6

3 kommentarer:

 1. Låter som en väldigt bra bok som ska finnas lite varstans.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 2. En nog så viktig bok faktiskt. Vi har en liknande som finns i krislådan. En låda som jag hoppas vi inte behöver använda...

  Kram

  SvaraRadera
 3. Bra med ett hjälpmedel att ta till när svåra ämnen och händelser ska diskuteras...

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.