måndag 25 september 2017

fru alms magiska resebyrå - raggarbilar och rullstolar av annakarin rosengrenRaggarbilar och rullstolar är en fristående fortsättning på Fru Alms magiska resebyrå och Nya och gamla vänner. Boken handlar om så mycket ... dels om fördomar och skrock, dels om vuxna som kör över barn och barn som vågar stå upp för sin sak. Dessutom, precis som titeln antyder, är det här en resebyrå. Men inte vilken som helst. Det är fru Alm, ett gammalt träd, som låter huvudpersonen Hilma resa i tiden. Det är en fin bok som tar upp viktiga ämnen men det blir också lite rörigt ibland varför jag menar att det krävs lite mer läsvana barn och ungdomar för att hänga med i handlingen.

Jag tycker om att det i slutet av boken finns tips på lekar, recept och pyssel.

Det är påsklov och Himla hälsar på hos sina morföräldrar i Lysekil. Där finns kompisen Leo och fru Alm med den magiska resebyrån som gör att Hilma kan resa i tiden. Under lovet händer det saker i Lysekil. Den berömda Havsbadsparken är i fara då affärskvinnan Maud Fiskebäck smider hemska planer. Tillsammans med Connie som kör raggarbil och Eldsjälen som brinner för att alla ska få vara sig själva försöker Hilma och Leo att rädda Havsbadsparken och Havsbadsdagarna.

________________
⭐ ⭐ ⭐ (⭐)
Annakarin Rosengren
Fru Alms magiska resebyrå - raggarbilar och rullstolar
9-12 år
Recensionsexemplar
Idus förlag
ISBN: 978-91-7577-507-4

5 kommentarer:

 1. Hmm... När du skriver att det handlar om hur "vuxna kör över barn" så hoppas jag att du inte menar med raggarbilarna i alla fall ;-)

  SvaraRadera
 2. För en kort sekund tänkte jag precis som Ama gjorde men jag utgår från att det handlar om det mentala planet. Hur som helst så låter det som en klurig och lite annorlunda bok.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Sv: haha, ja så tolkade jag också min egen text när jag läste igenom inlägget. Tyckte dock det var lite charmigt så jag beslöt mig för att inte omformulera mig ;)

  SvaraRadera
 4. Låter intressant, såna böcker man behöver läsa lite då och då :)

  SvaraRadera
 5. Tack för tipset.
  Kram mamma c

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.