fredag 15 september 2017

den tyska flickan av armando lucas correaDen tyska flickan bygger på verkliga händelser och griper tag! Jag har inte blivit så här berörd av en bok på länge. Ett tips är att läsa långsamt och begrunda, dels händelsen men också så många vackra och kloka formuleringar. Jag försökte hålla igen läsningen men känner trots det att jag läste lite för fort. Jag hade velat stanna kvar lite till ... även om de starka känslorna hänger kvar även nu när boken är utläst.

"Kraftfull och rörande roman som kastar ljus över ett sorgfyllt stycke Förintelsehistoria"
Kirkus Reviews

Hannah Rosenthal lever till en början ett bekymmersfritt liv men i och med andra världskriget förändras allt. Berlins gator draperas med svart-vit-röda flaggor, hennes familjs ägodelar fraktas bort och hon kallas smutsig av såväl vuxna som barn och är inte längre välkommen till alla platser i staden. Hon sluter en pakt med sin bäste vän Leo Martin. Vad än framtiden bär med sig ska de möta den tillsammans.
De båda familjerna lyckas få visum till Kuba och avseglar med lyxångaren M/S St. Louis mot Havanna. Snart börjar det dock gå illevarslande rykten om Kuba. Fartyget som ena dagen varit deras hopp och räddning verkar nu snarare leda mot deras undergång. Hannah och Leo bestämmer sig trots allt för att vara optimistiska. De är unga och de lovar varandra att vara tillsammans när de är åttiosju år.
Sjuttiofem år senare får tolvåriga Anna Rosen i New York ett egendomligt paket från en okänd släkting på Kuba. Anna och hennes mamma beslutar sig för att resa till Havanna för att försöka ta reda på sanningen och familjens tragiska förflutna och komma deras avlidne pappa och make närmare. 

____________________
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ - en stark femma av fem möjliga!
Armando Lucas Correa
Den tyska flickan
Louise Bäckelin Förlag
ISBN: 978-91-8844-721-0

6 kommentarer:

 1. Låter spännande! Sätter upp den på listan :-)

  SvaraRadera
 2. Måste verkligen läsa den här någon gång :)

  SvaraRadera
 3. Den där verkar bra. Tack för tipset och ha en bra fredag.
  Kram mamma c

  SvaraRadera
 4. Den ska jag raskt beställa från bibblan! Låter väldigt läsvärd och bra.

  Kram och god fredag!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.